Багаторівневий каскадний перетворювач частоти з силовим послідовним активним фільтром - Шавёлкин, А. А.; Ханин, А. В. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2013)
Розглянута схема багаторівневого каскадного перетворювача частоти, кожна фаза якого містить чотири однофазних інвертори напруги при кратності напруги їхніх джерел 3:3:3:1. При цьому інвертори з більшою напругою відпрацьовують задану напругу з використанням багаторівневої широтно-імпульсної модуляції, а інвертор з мінімальною напругою використовується як силовий послідовний активний фільтр, що відпрацьовує напругу похибки