РОЗРОБКА ЗАСТОСУНКУ ДЛЯ АНАЛІЗУ ТА ДОСЛІДЖЕННЯ ПАРАМЕТРІВ НАУКОВИХ ТЕКСТОВИХ ДОКУМЕНТІВ, ЗДАТНОГО ПРАЦЮВАТИ З КІЛЬКОМА ОПЕРАЦІЙНИМИ СИСТЕМАМИ - Мєтєльов, Володимир; Марусенко , Олексій; Бродський , Гліб (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2022)
У роботі спроектовано, розроблено та реалізовано кросплатформений застосунок для отримання інформації з репозитарію, коректному її відображенню, генерації опису джерел інформації в різних стилях, а також для відкриття документа у кросплатформеному додатку. При розробці була використана операційна система MS Windows 11, мова програмування Dart та фреймворк Flutter. Оптимізація роботи програми забезпечувалась шляхом використання архітектури Flutter BloC, це дозволило структурувати код, відокремити інтерфейс від логіки і наочно описати роботу програми залежно від різних станів. Вхідними даними є інформація про наукову роботу у репозитарії, тобто запит користувача у полі пошуку у вигляді посилання. Результатом роботи є: список оброблених посилань, опис джерел інформації у різних стилях, документ наукової роботи, посилання для відкриття в браузері. У кросплатформений додаток додано інструкцію, що містить всю необхідну інформацію про основні аспекти роботи додатку. Також була створена сторінка, на якій користувачі можуть отримати необхідну допомогу або повідомити про проблеми у роботі додатку. Тестування додатку виконувалось на пристрої на базі операційної системи Android 11 та вище, пристрої на базі операційної системи iOS та веб-браузер. Для запуску на пристрої на базі Android потрібно встановити apk-файл і запустити програму, для запуску на пристрої на базі iOS потрібно установити програму за допомогою будь-якого середовища розробки. Для запуску у web-браузері, знадобиться запуск із середовища розробки. Усі ці функції роблять додаток актуальним для використання студентами та викладачами у створенні наукових, дипломних, дослідницьких робіт. А також для ознайомлення з останніми дослідженнями колег у великій кількості областей. Кросплатформений додаток дозволяє швидко і зручно отримати всю доступну інформацію про роботу, а також переглянути саму роботу на своєму девайсі без використання сторонніх програм.