СИНТЕЗ НОВОГО ПОДАНДА, 1,8-БИС(9’-КАРБАЗОЛИЛ)-3,6-ДИОКСАОКТАНА - КРАВЧЕНКО, С.В. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2015)
Запропоновано метод синтезу нового подандного каталізатора міжфазного переносу, що містить дві карбазолільні групи та є стійким до дії лугів –1,8-Біс(9’-карбазоліл)-3,6-діоксаоктану. Поданд амінного типу був синтезований взаємодією 1,8-дибром-3,6-діоксаоктану з калієвою сіллю карбазолу. Доочищення продукту від залишків карбазолу відбувається при перекристалізації із бензену. Структура 1,8-біс(9’-карбазоліл)-3,6-діоксаоктану підтверджена за допомогою даних ЯМР 1Н, 13С – спектрів, а також мас-спектрів.