Модель взаимодействия многоагентной системы управления ТКС - Холодкова, А. В. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2011)
Проведено дослідження багатоагентної системи управління телекомунікаційною мережею. Описано запропонований метод вибору одного реального агента-виконавця з безлічі агетыв- виконавців за результатами оцінки вартості однієї і тієї ж мережі в умовах впливу на результат рішення задачі інших агентів.