Электромагнитные взаимодействия с нелокальными полями материи - Канюк, Г. И.; Кириченко, И. К.; Пташный, О. Д.; Касаткин, Ю. А. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2011)
Додаткове залучення до розгляду властивості невід’ємності поняття про електричний заряд від поняття маси для фундаментальних частинок, а також властивості індиферентності електромагнітних сил по відношенню до структуру утворюючих взаємодій, дозволяють зберегти в незмінному вигляді структуру групи калібрувальних симетрій для нелокальних полів і забезпечити коректний вихід за рамки локальної теорії. Досліджена структурна межа до локального розгляду.