Анализ напряженного состояния цилиндрической оболочки при наложении кольцевой нагрузки - Пузырь, Р. Г.; Троцко, О. В. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2011)
Точний опис напружено-деформованого стану металу в процесах пластичної деформації дає можливість цілеспрямовано впливати на параметри, що впливають на якість і необхідні експлуатаційні характеристики виробів, йти по шляху енергозбереження і економії матеріалів. Добре розроблений математичний апарат теорії пружної деформації тонких оболонок необхідно використовувати як основу при аналізі процесів профілювання обичайок.