Ковка поковок типа валов с продольным сдвигом специальными бойками - Станков, В. Ю; Алиева, Л. И.; Жбанков, Я. Г. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2013)
Встановлено вплив геометричних параметрів бойків на деформований стан заготовки іутворення дефектів. Встановлено, що протягування циліндричної заготовки ступінчастими бойкамиповинна здійснюватись з мінімальним зазором і з обтисканнями що дорівнюють 10-15% від діаметрузаготовки. Протягування пласкої заготовки повинно здійснюватись бойками зі скошеною сходинкоюдля того щоб забезпечити при подальшій правці якісну поверхню заготовки.