Измерительный комплекс для определения износа боковой поверхности зубьев - Войтович, А. И.; Федоренко, И. М.; Гапонов, В. С.; Музыкин, Ю. Д.; Татьков, В. В.; Путноки, А. Ю. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2013)
Розглянуті причини руйнування зубчастих передач прокатного обладнання и показано, щонайбільш просто фіксувати рівень їх працездатності можливо за розміром зносу бокової поверхнізубців, котра фіксується за допомогою запропонованого вимірювального комплексу.