Язык проектирования модели поведения сложной системы управления - Харченко, С. Л. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2015)
У статті розглянуто питання створення моделі поведінки складної системи керування на засадах формальної мови проектування. Це забезпечило візуалізацію використовуваного паралелізму у моделі поведінки системи керування і показало можливі послідовності дій (траси) при виконанні. Отримана модель поведінки може бути використана при виконанні верифікації та валідації керуючої програми системи.