Визначення регламенту зміни коефіцієнта втрат - Кирилюк, Т. І.; Босий, Д. О.; Кузнецов, В. Г. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2015)
На основі методу Монте-Карло, встановлено закон розподілу коефіцієнта втрат. Визначені ступенівпливу кожного з факторів на втрати електроенергії в контактній мережі. Надані рекомендації щодо періодичності зміни коефіцієнта втрат.