Расчетно-экспериментальное исследование течения за обратным уступом при наличии пассивного управления - Терехов, В. И.; Шаров, К. А.; Смульский, Я. И.; Быков, Ю. А.; Ершов, С. В. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2015)
Наведено результати експериментального та чисельного дослідження течії в каналі з зворотним уступом при наявності мінітурбулізатора. Показано, що наявність перешкоди перед уступом спричиняє деформацію профілів швидкості та турбулентних пульсацій, а також до значної зміни довжини зони відриву за уступом. Продемонстровано достатнє погодження чисельних та експериментальних даних при наявності та відсутності перешкоди.