Теоретичне та експериментальне обгрунтування механізму утворення крохмальних дисперсій в технології соусів на основі плодово-ягідної сировини - Андрєєва, С. С.; Колесникова, М. Б. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2014)
Актуальність обраної теми обумовлена небхідінстю обгрунтування умов забезпечення колоїдноїстійкості харчових систем на основі плодово-ягідної сировини з використанням згущувачів:крохмалі модифіковані, пектин. В статті надано дані експериментальних досліджень модельниххарчових систем з використанням крохмалів модифікованих серії «Novation®».