Вивчення процесу гелеутворення в оболонках капсульваних продуктів з позиції квантово-хімічного моделювання - Кондратюк, Н. В.; Пивоваров, Є. П. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2014)
Проведено квантово-хімічне дослідження системи «AlgNa-Ca²⁺». Вивчено вплив кінцевих продуктів реакцій комплексоутворення і факторів, що зумовлюють їх синтез, на технологічні характеристики оболонок капсульованих продуктів.