Изменение термопроявлений дефектов материалов и электрооборудования в условиях воздействия климатических факторов - Прохоренко, Е. .М..Клепиков,.В..Ф..Литвиненко.В..В.; Донец, С. .Е.; Морозова, Г. .В.; Корчинский, А. .О. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2014)
Методами тепловізійної термографії здійснено контроль порушення структури матеріалів і дефектів електрообладнання. Ступінь прояву термоаномалій від порушень, обумовлена ​​структурними неоднорідностями і зовнішніми спотворюють факторами. Вивчалися залежності зміни теплового способу від сили повітряного потоку і його напряму. Показано, що використання параметрів наведеного перевищення температур, коефіцієнта дефектності, градієнта температурного поля дозволяє ідентифікувати термоаномаліі при повітряних потоках істотно вище нормативних. Методики апробовані на об’єктах Зміївської ТЕС