Исследование и практическая реализация современных методов веб-дизайна - Куница, М. Ю.; Бекетова, А. Д.; Егорова, И. Н. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2013)
Активне розповсюдження різних портативних пристроїв таких як мобільні телефони, планшети, телевізори дозволяють здійснити вихід в інтернет в будь-який час і в будь-якому місці, що значно спрощує можливість пошуку необхідної інформації, товарів і послуг. Веб-дизайн відіграє вирішальну роль при створенні сайту, оскільки саме з нього починається знайомство користувача з продуктом. У статті проведено дослідження сучасних методів веб-дизайну, на основі якого розроблено рекомендації щодо найбільш ефективного їх використання.