Зниження травмо небезпек мобільних агрегатів для внесення добрив технічними засобами захисту - Лапенко, Т. Г.; Прасолов, Є. Я. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2013)
Приведений аналіз причини виникнення травм та вузли машини для розкидання органічних добрив, робота з якими є небезпечною. Розроблений пристрій блокування робочих органів розкидача та побудована математична модель його роботи. За результатами математичного моделювання розроблені рекомендації щодо роботи з розкидачем органічних добрив при використанні запропонованого пристрою, що дозволило підвищити вірогідність безпечної роботи до 98%.