Угол нагрузки двигателей с катящимся ротором - Наний, В. В. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2013)
У статті наводиться методика визначення реального кута навантаження двигуна з ротором, що котиться, за допомогою комп’ютерного моделювання магнітного поля двигуна. Дано порівняння 8 - і 6-пазової конструкції двигуна з ротором, що котиться, з урахуванням нерівномірності його повітряного проміжку і аналізується вплив цього проміжку на реальний кут навантаження машини. Наводяться результати отриманих досліджень у графічному вигляді і порівнюються максимальні значення отриманих кутів для 6 - і 8-пазової моделі двигуна