Повышение надежности клиноременных передач механических прессов путем нагруженного резервирования - Явтушенко, А. В. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2013)
Розглянуті питання підвищення надійності клинопасових передач механічних пресів шляхом навантаженого резервування. Отримані залежності для розрахунку середньої довговічності окремих ременів і всієї системи при заданій кратності резервування. Застосування навантаженого резервування підвищує довговічність клинопасових передач механічних пресів більш ніж в три рази.