Математическая модель конструктивных элементов литниковой системы - Сотник, С. В. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2013)
У даній роботі запропонована математична модель систем литників по трьом ступеням абстрагування: теоретико-множинною, логічною і кількісною, що дозволить підвищити якість, отримуваних методом литва під тиском пластмасових деталей.