Гармонізація стандартів поліграфічного виробництва - Гордєєв, А. С. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2010)
Визначено пріоритетні напрямки гармонізації стандартів поліграфічного виробництва. Рекомендації з методики керування якістю пробних і тиражних відбитків на основі гармонізації міжнародного стандарту можна застосовувати безпосередньо для виготовлення кольоропроб і друкарських форм, зроблених з використанням технології CtP.