Экспериментальные исследования формоизменения и энергосиловых параметров прокатки периодических профилей - Плеснецов, Ю. А.; Горобей, Н. Р. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2010)
На основі повного факторного експерименту 23 отримана розрахунково-експериментальна модель, яка дозволяє визначати висоту ребер періодичного профілю, що формується, зусилля та момент прокатки. Перевірка адекватності моделі за допомогою критерія Фішера показала, що отримані рівняння можуть бути використані для розрахунку технологічних та енергосилових параметрів процесу прокатки кутових періодичних профілів з оребренням з обох боків