Чарльз Гаскойн – фундатор українського металознавства. До 210 - річчя першої української заводської лабораторії - Журило, А. Г. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2010)
Зроблено ретроспективний огляд початку металознавства й ливарництва в Україні