Вибір діагностичної ознаки технічного стану робочих органів вертикального валкового млина AG-MPS 180BK на основі методу його параметричної ідентифікації за уточненою перехідною характеристикою - Скрипюк, Р. Б.; Заміховський, Л. М. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2010)
Проводиться обгрунтування вибору діагностичної ознаки стану робочих органів вертикального валкового млина AG-MPS 180BK на основі методу його параметричної ідентифікації за уточненою перехідною характеристикою, отриманою за рахунок додаткового і одночасного вимірювання сигналу швидкості обертання вала привідного електродвигуна. Встановлено, що з 16 проаналізованих моделей лишень модель P3DZU може бути використана для ідентифікації стану млина, оскільки один із її параметрів - Тр3 має тенденцію до зростання із збільшенням величини зношування його робочих органів.