Селекция многофакторной модели по совокупности статистических и физических критериев - Олевский, В. И.; Зеленцов, Д. Г.; Мильцын, А. М. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2010)
Запропоновано використання фізично обґрунтованих критеріїв селекції найкращої багатофакторної регресійної моделі, що забезпечують її працездатність в області експерименту і при екстраполяції. Продемонстровано ефективність такого підходу