Нові підходи до планування поїздоутворення на сортувальних станціях - Кузіна, О. М.; Малахова, О. А. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2010)
Запропонована технологія при моделюванні поїздоутворення враховує різну номенклатуру вантажу, що дає змогу розширити полігон обороту прискорених поїздів, таких як: контейнерні та контрейлерні поїзди, поїзди зі швидкопсувними вантажами, з вагонами операторських компаній, з цінними вантажами та інші. Гнучкий підхід до маси составу, що накопичується сприяє зменшенню часу доставки вантажу вантажоодержувачу, дотриманню графіку курсування поїздів, скороченню часу обслуговування на технічних станціях та підвищенню надійності перевезення вантажу.