Конкурентоспособность преподавателей как основа обеспечения качества образования - Стригунова, М. Н.; Бакулина, А. Н. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2010)
У статті розглянуті основні проблеми, пов’язані з підготовкою та оцінкою відповідності науково-педагогічних працівників ВНЗ. Проведений аналіз основних видів діяльності НПП, розглянуті основні учасники освітнього процесу та пропонуються показники конкурентоспроможності НПП, методи нормування таких показників та методика оцінки конкурентноздатності НПП ВНЗ.