Оценка чувствительности измерителя контактной разности потенциалов - Шкилько, А. М.; Комолов, В. М.; Компанеец, И. В. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2010)
Запропоновано аналітичне рівняння, що встановлює взаємозв’язок між чутливістю вимірювача контактної різниці потенціалів, побудованого за методом динамічного конденсатора і основними його геометричними й електричними параметрами, до яких належать амплітуда і частота коливань зонда, робоча площина зонда, відстань у статичному положенні між робочою поверхнею зонда і досліджуваним зразком, а також навантажувальний опір. Розглянуто основні причини зниження чутливості вимірювачів контактної різниці потенціалів і засобів його підвищення.