Концептуальна модель системи управління якістю науково-дослідних установ - Лазько, І. В. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2010)
Доведено, що базою для підвищення результативності СУЯ НДУ, а відповідно і результативності НДР, являється раціональний пакет нормативної документації СУЯ НДУ, що характеризується ієрархічною структурою, принципами створення та процесом життєвого циклу.