Влияние факторов природной среды на функциональное состояние человека-оператора - Мигаль, Г. В.; Протасенко, О. Ф. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2010)
Показано, що інтерпретація інформації, отриманої в результаті вимірювань параметрів в біоритмологічних БАТК, за допомогою характеристичних ознак і нерівностей, дає можливість оцінити зміни в роботі біоритмів організму людини і на підставі цього зробити висновок про стан природного середовища.