Застосування судово-ергономічної експертизи при дослідження порушень вимог законодавства про охорону праці в системах “людина – техніка –середовище” - Сабадаш, В. В. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2010)
На основі узагальнення практики судово–технічних експертиз безпеки життєдіяльності та охорони праці, розглянуто деякі існуючі проблеми їх виконання при дослідженні нещасних випадків у виробничих людино - машинних системах, і на основі інтеграції та диференціації знань запропонований новий вид судово-технічної експертизи – судово-ергономічна. експертиза.