Причини пожеж на виробництві та їх наслідки - Москалюк, Інна Вікторівна (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2012)
Наведено аналіз стану пожеж, вибухів в Україні по областям та різним галузям виробництва. Встановлено, що при зростанні чисельності населення на 1%, кількість пожеж збільшується на 5%, збитки зростають на 10%