Оценкa КТ-пapaметров костной ткани в планировании внутритканевой радионуклидной терапии - Аврьянова, Л. .А.; Авакян, А. .К.; Грушка, А. .В.; Зинвалюк, А. .В.; Куличенко, В. .В. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2015)
У роботі аналізується проблема обґрунтування вибору кількісних характеристик для індивідуалізації дози опромінення пацієнта при плануванні внутрішньотканинної радіонуклідної терапії. Пропонується застосування метода обробки КТ-скана тіла хребця з метою кількісної оцінки стану трабекулярних структур та кісткового мозку перед променевим лікуванням кісткових метастазів. Цей метод дозволить уточнити план лікування, що сприятиме підвищенню ефективності лікування та мінімізації можливих ускладнень