Визначення оптимальних значень елементів матриці розмиття для методу складання ПЗЗ-кадрів з накопиченням сигналу від рухомого об’єкту - Саваневич, В. Е.; Кожухов, А. М.; Брюховецкий, А. Б.; Власенко, В. П.; Ткачев, В. Н. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2012)
Розроблений метод визначення оптимальних значень елементів матриці розмиття для методу додавання ПЗЗ-кадрів з накопиченням сигналу від астероїда зі слабким блиском і ненульовим видимим рухом. Оптимальні значення елементів матриці розмиття визначаються методом імітаційного моделювання на експериментальних даних індивідуально для кожного оптичного засобу. Приведені оптимальні значення елементів матриці розмиття для кількох оптичних засобів