Чорна межа. Частина 8. Світло - Яловенко, С. Н. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2011)
Вводиться нове обмеження – жодне тіло не можна розганяти до маси більш ніж маса чорної діри, на додаток по обмеженню швидкістю світла. На базі цього обмеження виходять нові формули і розширення класичних рівнянь для маси, длини, часу. Показується відносність заряду