Системи електропостачання на основі електричних машин з самозбудженням - Падалко, Д. А.; Гарганеев, А. Г. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2013)
Розглянуто принципи генерування електроенергії в автономних системах електропостачання на основі електричних машин з самозбудженням. Показана спільність процесів самозбудження в електричних машинах постійного струму, асинхронних і синхронно-гістерезисних. Представлено результати моделювання процесів самозбудження. Показана можливість побудови регульованих систем генерування з напівпровідниковими перетворювачами