Використання шарувато-періодичних структур для дослідження біологічних матеріалів при терагерцовій діагностиці - Шишкин, М. А.; Булгаков, А. А.; Костенко, С. Ю. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2013)
Представлені теоретичні дані про терагерцове випромінювання і його використання. Коротко описана історія створення генераторів ТГц хвиль, складності при їх виробництві. Наведено результати теоретичних розрахунків і отримані формули для розрахунку відбиття ТГц хвиль