Основні і додаткові методи діагностики репродуктивної функції корів - Утицких, Т. А.; Семенец, В. В. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2013)
Розглянуто та проаналізовано основні та додаткові методи дослідження стану яєчників корів. Для постановки діагнозу проводять: клінічні, ректальні, гістологічні та ультразвукові методи діагностики. Встановлено, що найбільш інформативним, неінвазивним методом дослідження яєчників є ультразвукова діагностика, яка дозволяє просто і безболісно отримати найбільш повні і достовірні дані про досліджуваному органі, а також виявляти патологічні процеси