ПРОЕКТУВАННЯ ТА РОЗРОБКА ЕЛЕКТРОННОГО КАБІНЕТУ СТУДЕНТА ДЛЯ ВИКОРИСТАННЯ НА РІЗНИХ ОПЕРАЦІЙНИХ СИСТЕМАХ - Мєтєльов, Володимир; Марусенко , Олексій; Власов , Микита (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2023)
Спроектовано, розроблено та реалізовано кросплатформений застосунок для користування кабінетом студента будь-де та можливості отримати інформацію щодо змін у розкладі або повідомлення від викладача миттєво. Це дає змогу кожному студенту швидше та зручніше корегувати свій графік сумісно із розкладом занять.Усі користувачі отримують доступ до застосунку за своїми авторизаційними даними, що дозволяє захистити дані користувачів від крадіжок та несанкціонованого доступу. Кросплатформеннй застосунок надає інформаційну базу, яка відображається у вигляді вікон із новинами, розкладом, повідомленнями, заліковою книжкою. Виконана інтеграція інформації, що передбачає синхронізацію даних у різних програмних застосунках і її консолідацію для подальшої обробки людиною або автоматизованими системами. Як правило, корпоративна інформація представлена у структурованій і неструктурованій формі, причому друга перевищує першу у 3-4 рази і завдання її консолідації часто вкрай важливе. Інтеграцію даних у неструктурованій формі здійснюють системи управління корпоративним контентом і системи управління знаннями. Для повноцінного функціонування застосунку на виділеному сервері розміщено API-частину застосунку та розповсюджено застосунок через магазини застосунків (PlayStore, AppStore). Застосунок може бути використаний на різних операційних системах, оскільки фреймворк React Native є кросплатформеним. При розробці додатку була використана операційна система Windows 10, мова програмування JavaScript та її фреймворки: React Native та NodeJS. У результаті роботи було створено систему, яка виконує описаний функціонал та забезпечує безпеку даних всіх користувачів. Цей застосунок дозволяє студенту переглядати поточний розклад, перевірити персональні дані, обрати необхідну йому дисципліну навчання або побачити поточні оцінки за семестр. Все це робить застосунок необхідним для щоденного користування, аби завжди бути у потоці подій, що відбуваються у навчальному закладі. Швидкість відображення інформації при використанні кросплатформеного застосунку значно вища, аніж перегляд цих даних через браузер користувача.