РОЗРОБКА ВЕБ-ЗАСТОСУНКУ ДЛЯ АВТОМАТИЗАЦІЇ ФОРМУВАННЯ ПРОЄКТНИХ КОМАНД - Марусенко, Олексій; Мєтєльов, Володимир; Сенько, Альона; Стрілець, Юрій (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2023)
Розглядається задача розподілу студентів на проєктні роботи та формування проєктних команд. Розроблено структуру бази даних та проєкту, враховуючи в програмі різні рівні доступу до інформації. Також створені тести, які перевіряють функціональність та продуктивність програми. Проведено дослідження розподілу навантаження від користувачів, використовуючи розроблені тести. Розроблений додаток побудовано за клієнт-серверною архітектурою, взаємодія реалізована за допомогою REST API та протоколу HTTP. Серверна частина відповідає за обробку та перевірку даних, взаємодіє з базою даних. Клієнтська частина надає зручний та зрозумілий для користувача інтерфейс, отримує та передає дані серверу. Для вирішення поставленої задачі використовується мова програмування TypeScript та середовище Node.js, а також IDE JetBrains WebStorm. Реалізовано веб-додаток, який дає можливість розподіляти студентів на проєктні роботи та формувати проєктні команди, а також відстежувати виконання проєктів. Для використання функціоналу системи кожен користувач повинен бути авторизованим, зробити це можливо використовуючи логін та пароль. В системі є три типи користувачів: адміністратор, ментор та студент. Адміністратор проєкту має можливість створювати та керувати проєктами, самостійно формувати або задавати критерії розподілення команди, додавати до проєкту ментора. Проєкт розбивається на тижні протягом семестру, що дає можливість бачити прогрес роботи над проєктом усім користувачам системи. Ментор проєкту має можливість відмічати статус проєкту, видавати завдання студентам та робити нотатки по роботі кожного студента, створювати зустрічі, виставляти оцінки студентам у кінці семестру. Студенти мають можливість реєструватися на проєкт, переглядати деталі проєкту та матеріали, бачити завдання, які видає ментор, та відмічати прогрес по їх виконанню. Більшість дій у системі мають приходити у вигляді сповіщень на електронну пошту учасникам проєкту. Також реалізовано можливість нагадувань по електронній пошті про необхідність виконання завдань для студенів, та видачі завдань для ментора.