МОДЕЛЮВАННЯ СИСТЕМИ МЕТОДОМ МОНТЕ-КАРЛО - ПУСТОВА, С. В. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2015)
Використовуючи метод Монте-Карло, було розроблено алгоритм моделювання СМО типу , тобто багатоканальної системи обслуговування із загальним вхідним потоком вимог, загальними часами обслуговування, орбітою обмеженої ємності та загальним розподілом інтервалів часу між надходженнями повторних вимог до системи з орбіти. Наведено розроблений алгоритм статистичного моделювання залежності кількості вимог в системі масового обслуговування типу від часу. Зобр.: 2. Бібліогр.: 13 назв.