Определение параметров, влияющих на технологическую точность горячей объемной штамповки деталей авиационных конструкций из титановых сплавов типа ВТ-20 - Маковецкий, А. В. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2011)
Визначені технологічні обмеження на конструкцію заготованок, що отримують методомгарячого об’ємного штампування у відкритих штампах, та параметрів, що впливають натехнологічну гарячого об’ємного штампування та якість готової продукції. Проведеноекспериментальне та комп’ютерне моделювання процесу штампування поковок П-образноїформи з титанового сплаву типу ВТ-20. Отримані допустимі значення розташуваннязаготованки в штампі.