Необходимость интерактивного контроля при последовательном локальном деформировании крупногабаритных листовых деталей - Тараненко, М. Е.; Демченко, А. В. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2011)
У статті обґрунтовується можливість скорочення на 70…75% трудомісткості та циклуштампування великогабаритних листових деталей на електрогідравлічних пресах. Такийрезультат досягається зменшенням часу на контроль формозміни шляхом впровадженняінтерактивного контролю процессу ЕГШ та післяопераційного контролю листоштампованоїдеталі