Модель взаимодействия многоагентной системы управления ТКС - Холодкова, А. В. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2011)
Проведено дослідження багатоагентної системи управління телекомунікаційною мережею.Описано запропонований метод вибору одного реального агента-виконавця з безлічі агетыв-виконавців за результатами оцінки вартості однієї і тієї ж мережі в умовах впливу на результатрішення задачі інших агентів.