Анализ напряженного состояния цилиндрической оболочки при наложении кольцевой нагрузки - Пузырь, Р. Г.; Троцко, О. В. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2011)
Точний опис напружено-деформованого стану металу в процесах пластичної деформації даєможливість цілеспрямовано впливати на параметри, що впливають на якість і необхідніексплуатаційні характеристики виробів, йти по шляху енергозбереження і економії матеріалів.Добре розроблений математичний апарат теорії пружної деформації тонких оболонокнеобхідно використовувати як основу при аналізі процесів профілювання обичайок.