Особливості визначення екологічного ризику забруднення грунтів - Скиба, В. А.; Варивода, Є. О.; Рибалова, О. В. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2011)
Запропоновано новий підхід для оцінювання екологічного ризику погіршення стану ґрунтів зметою подальшого визначення допустимого антропогенного навантаження. Проведенооцінювання ризику забруднення ґрунтів важкими металами для здоров’я населення на прикладіХарківського району.