Вирішення задачі підвищення транзитності вагонопотоків шляхом уніфікації вагових норм поїздів - Нікіфорова, Н. О.; Сіконенко, Г. М. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2011)
Показано, що підвищення транзитності вагонопотоків позитивно впливає на роботу всіхпідрозділів транспортної системи. Досягти покращення експлуатаційних показників припропуску транзитного вагонопотоку можливе за умови уніфікації вагових норм поїздів.Запропонована модель підвищення ефективності пропуску вагонопотоку через технічнустанцію при уніфікації вагової норми.