Достатня умова скінченності точкового спектру транспортного оператора - Івасик, Г. В. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2011)
Встановлено, що транспортний оператор за деяких умов може мати тільки скінченний точковийспектр