Моделирование напряженно-деформированного состояния элементов кассет с неприводными вертикальными валками для чистовых клетей сортовых станов - Медведев, В. С.; Базарова, Е. В.; Шпаков, В. А.; Чичкан, А. А. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2013)
Приведений аналіз результатів математичного моделювання напружено-деформованого стану(НДС) касети з неприводными валками чистової кліті 580 стану 600, проведеного з допомогоювикористання апарату методу кінцевих елементів і варіанти деформаційної моделі міцності металу.Визначено вплив зміни діаметра неприводних вертикальних валків і температури смуги, щопрокатується на НДС касети. Відзначено, що за характеристиками міцності конструкція касетизадовольняє умові міцності. Однак у реальних умовах роботи недостатня жорсткість конструкціїкасети в горизонтальній площині, що призводить до різнотовщинності кінцевого прокатногопродукту. В результаті моделювання НДС елементів касети розроблені заходи щодо її модернізації.