Повышение надежности клиноременных передач механических прессов путем нагруженного резервирования - Явтушенко, А. В. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2015)
Розглянуті питання підвищення надійності клинопасових передач механічних пресів шляхомнавантаженого резервування. Отримані залежності для розрахунку середньої довговічностіокремих ременів і всієї системи при заданій кратності резервування. Застосування навантаженогорезервування підвищує довговічність клинопасових передач механічних пресів більш ніж в трирази.