Проектування гідравлічних модулів руху за їх узагальненими математичними моделями - Свинаренко, М. С. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2015)
Запропоновано узагальнену математичну модель робочого процесу гідравлічних модулів руху(ГМР) використання якої дозволить пришвидшити розробку математичних моделей таких модулів.Встановлений взаємозв’язок між параметрами переміщення вихідної ланки виконавчого механізмумодуля руху, переміщенням запірно-регулюючого елемента (ЗРЕ) гідроапарата керування і силоюкерування ЗРЕ.